Μέσα Παραγωγής

Ο κεντρικός πάγκος είναι ένα τροποποιημένο τραπέζι:

3ergaleia092

Για τις λεπτομέρειες κατασκευής καθώς και τον τρόπο ρύθμισης ύψους σε φρέζα – δισκοπρίονο πατήστε εδώ: Νέος Πάγκος Επιτραπέζιων Εργαλείων (Δισκοπρίονο – Φρέζα – Σέγα)

Τα εργαλεία που ενσωματώνει είναι:

1. Επιτραπέζιο δισκοπρίονο με ρύθμιση βάθους από επάνω.

2. Επιτραπέζια φρέζα με ρύθμιση βάθους από επάνω.

3. Επιτραπέζια σέγα.

Τα καπάκια είναι από αλουμίνιο και τα εργαλεία είναι βιδωτά πάνω τους. Οι διακόπτες τους είναι με ρελέ που φορτίζει (δλδ αν κοπεί το ρεύμα και ξανάρθει τα πάντα θα είναι απενεργοποιημένα).

Για τις λεπτομέρειες κατασκευής καθώς και τον τρόπο ρύθμισης ύψους σε φρέζα – δισκοπρίονο πατήστε εδώ: Νέος Πάγκος Επιτραπέζιων Εργαλείων (Δισκοπρίονο – Φρέζα – Σέγα)

Ένα άλλο σημαντικό εργαλείο είναι το τρυπάνι πάγκου:

BT-BD 501

Το μεγάλο πλεονέκτημα του παγκοτρύπανου δεν είναι η καθετότητα όπως πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Είναι η ροπή. Η κίνηση του μοτέρ μεταδίδετε με ιμάντες και τα τρυπάνια αλλάζουν ταχύτητες αλλάζοντας τους ιμάντες στις τροχαλίες. Έτσι όσο μειώνεις ταχύτητα αυξάνεις την δύναμη. Γι’ αυτό είναι πολύ αποτελεσματικά στο τρύπημα μετάλλων.

bench_drill_press_pulleys

Ένα άλλο χρήσιμο εργαλείο είναι το φαλτσοπρίονο. Η βασική του εργασία (όπως λέει και το όνομα του) είναι να κόβει φάλτσα δλδ υπό γωνίες. Φυσικά έχει περιορισμένο πλάτος κοπής οπότε συνήθως χρησιμοποιείτε για κόψιμο σανίδων, καδρονιών και λαμινάτε. Το γεγονός όμως ότι το αντικείμενο προς κοπή είναι σταθερό ενώ κινείται ο δίσκος, το κάνει ιδανικό για κόψιμο αλουμινίου.

Το φαλτσοπρίονο μπορεί να περιστραφεί αριστερά δεξιά αλλά μπορεί και να πλαγιάσει:

Ένα άλλο χρήσιμο εργαλείο είναι το τριβείο δίσκου. Πατήστε εδώ για αναλυτική περιγραφή κατασκευής.

Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.