Σύνδεση ζεστού νερού στα πλυντήρια.

zesto_nero

Ήθελα να συνδέσω την παροχή του ζεστού νερού με τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων ώστε να γλυτώνω κόστος ρεύματος. Το καλοκαίρι λόγω ηλιακού θερμοσίφωνα το ζεστό νερό περισσεύει.

Ήθελα οι διακόπτες να είναι προσβάσιμοι και γι’ αυτό τους ανέβασα ψηλά να βγαίνουν πάνω από το πλυντήριο. Το σκεπτικό είναι πως τον χειμώνα που δεν έχω ζεστό νερό, κλείνω την παροχή του ζεστού νερού ώστε τα πλυντήρια να μην μου χαλάνε το λίγο νερό που έχω. Επίσης κάνω συνδυασμούς ώστε να είναι καυτό στα λευκά και χλιαρό στα χρωματιστά ρούχα. Σε κάθε περίπτωση γλιτώνω χρήματα καθώς και χρόνο αφού οι κύκλοι των πλυντηρίων κρατάνε λιγότερο.

Η δεξιά παροχή (μπλε διακόπτης) ήταν βρύση. Αυτή την μετέφερα 2 μέτρα πιο αριστερά. Επίσης μπορώ να πλύνω χαλιά και μοκέτες στο μπαλκόνι με το λάστιχο όπου έχω ζεστό νερό.

Η αριστερή παροχή (κόκκινος διακόπτης) τραβήχτηκε από την άλλη πλευρά του τοίχου όπου είναι η κουζίνα και ο νεροχύτης.

Τέλος στο κάτω μέρος της φωτογραφίας διακρίνονται οι 2 παροχές για τα πλυντήρια.

Οι σωλήνες είναι χαλκοσωλήνες και είναι κολλημένοι με καλάι.

Update

Επιπλέον ζητήματα:

Προφανώς τα πλυντήρια ρυθμίζουν μόνα τους το πόσο θα ζεστάνουν το νερό. Για παράδειγμα όταν πλαίνεις λευκά μπορεί να το πάνε και στους 90°. Στα χρωματιστά όμως θα παίξουν από 40° μέχρι 60°. Άρα αν εσύ πας και του βάλεις καυτό νερό στα χρωματιστά τότε θα γίνουν όλα χάλια.

Το καλύτερο είναι να μπει ένας θερμοστατικός μείκτης νερού, ο οποίος αυτόματα ρυθμίζει το πόσο κρύο και ζεστό θα περάσουν ώστε να πιάσει την θερμοκρασία που του δηλώνεις. Οι μείκτες αυτοί ξεκινούν περίπου από 80€.

Μια άλλη λύση είναι να μπει ένα θερμόμετρο ώστε να γίνεται απευθείας ο έλεγχος της θερμοκρασίας. Αυτό δεν βολεύει όμως αφού το ζεστό νερό δεν παραμένει σε σταθερή θερμοκρασία.

Εγώ το έπαιζα στο περίπου, βάζοντας το χέρι μου στον σωλήνα εξόδου και ανάλογα ρύθμιζα τις βάνες. Γενικά θέλει προσοχή. Από την μία δεν πρέπει να ρίξεις μόνο ζεστό γιατί μπορεί το νερό να βράζει και να χαλάσεις και το πλυντήριο. Από την άλλη μπορεί να καταστρέψεις χρωματιστά ρούχα.

Εγώ όσο καιρό το δούλεψα με πλυντήριο ρούχων και πιάτων, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

One thought on “Σύνδεση ζεστού νερού στα πλυντήρια.

  1. Τοποθετείς μια μπαταρία μπάνιου στις παροχές του πλυντηρίου ρούχων τουλάχιστον ,ανοίγεις το ζεστό νερό στο πρώτο νερό το οποίο και ζεσταίνεται κ στην συνέχεια το γυρίζεις στο κρύο ,όπου γίνεται το ξενγαλμα με κρυο νερό

Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.